Annons från Svea Vaccin

Nytt och exklusivt vaccin mot bältros hos Svea Vaccin!

Bältros är en sorts fortsättningssjukdom på vattkoppor: Efter att du blivit frisk från vattkoppor så försvinner inte viruset ur kroppen, utan det stannar kvar livet ut. Bältros är en utvecklad virusform av vattkoppor och alla som har haft vattkoppor kan alltså få bältros.


Viruset kan bli aktivt igen när ditt immunförsvar är lågt, men ofta är det i övrigt friska personer som drabbas. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont, de sitter ofta på ett område på ena sidan av kroppen som ett bälte. Bältros kan även orsaka postherpetisk neuralgi, dvs. nervsmärta som kan leda till långvarigt lidande.

Läs mer om vaccination mot bältros här

Det drabbar främst dig som är över 50 år och det bästa sättet att skydda sig mot bältros och mot bältrosassocierade nervsmärtor, är att vaccinera sig. Risken för långvarig smärta ökar med åldern.

CDC rekommenderar att alla friska över 50 år vaccinerar sig mot bältros med Shingrix. Det nya förbättrade vaccinet skyddar till mer än 90% mot bältros och finns hos oss på Svea Vaccin f.o.m mitten av april 2020. Vaccinet kräver två doser för att nå detta skydd och håller dig skyddad till över 85% under minst fyra år.

Mer information om bältros – klicka här

Svea Vaccin har 34 mottagningar runt om i hela Sverige. Här finns det läkare och sjuksköterskor med speciell kompetens inom vaccin och sjukdom.

Det är alltid drop-in, du kommer alltså precis när det passar dig. Prata med oss så hjälper vi dig med information, råd och vaccinering.

Varmt välkommen in till oss på Svea Vaccin!

Vill du vaccinera dig mot bältros?